GH012

comment 0
SOCIALE HUISVESTING, VERBOUWING

 

Een negentiende eeuws pand met een eclectische gevel heeft reeds heel wat te verduren gekregen. Jaren van gekunstelde ingrepen en leegstand maken het gebouw op vandaag ongeschikt voor een eenvoudige renovatie.  Van de oorspronkelijke structuur en ornamentiek is weinig tot niets behouden gebleven, onopgeloste bouwfysische problemen veroorzaken de eerste tekenen van verval en de stedenbouwkundige context is complex.

De basis voor deze transformatie is het loskoppelen van de oude gevel tov de nieuwe achterliggende invulling. Op die manier kan een optimale en rendabele indeling worden gemaakt en wordt de zon binnengetrokken op elke bouwlaag. Daarenboven creëert dit nieuwe voorgebied een zachte overgang tussen publiek en privaat domein.

Het vernieuwde complex zal twee appartementen en één duplex huisvesten.

01 02

Leave a Reply