CU23

In hartje Antwerpen werd een nieuwe modulaire & circulaire woning tussen 2 woningen ingeschoven. De woning bestaat uit 2 verdiepen die zweven tussen de buurgebouwen. Elke verdieping bestaat uit telkens één module die gestapeld worden en rusten op stalen balken om de onderdoorgang naar het achter-liggende kantoorgebouw vrij te laten.

Om dit te realiseren werd met de ondersteuning van studiov2 de bestaande bebouwing gescand in 3D en virtueel gesloopt. Daarna werd in nauwe samenwerking met Mobble een productiemodel gemaakt van het ontwerp die perfect past tussen de gemene muren. Dit model is ahw een virtuele tweeling van het echte gebouw.

Van zodra de bouwvergunning werd verkregen kon de productie worden opgestart en 4 maand na de opstart van het productiemodel konden de modules tussen de woningen worden geschoven.

close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star